Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

FG: Pogovor z arhitektom, akademikom in Prešernovim nagrajencem MARKOM MUŠIČEM

15 junija, 2022 @ 20:00 22:00

Društvo Finžgarjeva galerija vabi v sredo, 15. 6. 2022 ob 20. uri na srečanje z akademikom in prejemnikom velike Prešernove nagrade, arhitektom Markom Mušičem.

Pogovor, ki bo potekal vzporedno s projekcijo nekaterih Mušičevih del, bo vodil in povezoval arhitekt in predavatelj Aleksander S. Ostan.

Dogodek bo na vrtu Trnovske cerkve, pod paviljonom Agape.

Vstop prost, lepo vabljeni!

Društvo Finžgarjeva galerija 

Foto: Boštjan Pucelj

Marko Mušič je slovenski arhitekt. Konec 60. let in v 70. letih 20. stoletja je zmagal na številnih natečajih po Jugoslaviji, od katerih so najvidnejši kulturni domovi v Kolašinu in Nikšiču v Črni gori, v Bosanskem Šamcu v Bosni in Hercegovini ter Bitoli v Makedoniji, kjer je zgradil tudi Univerzitetno središče v Skopju. V njegovem avtorsko prepoznavnem opusu so v Sloveniji najbolj znani ureditev Novih Žal, Park spomina v Teharjih ter cerkev Kristusovega učlovečenja v Dravljah. Za svoja dela je prejel številna priznanja. Je redni član Slovenske in Evropske akademije znanosti in umetnost ter dopisni član akademij znanosti in umetnosti v Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Črni gori in Republiki Srbski.
Za svoj bogat opus je Merko Mušič leta 2021 prejel veliko Prešernovo nagrado.

Foto: Boštjan Pucelj