Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Maša s klasično glasbo – Ana Novak, Grega Vauhnik, Matej Prevc, Katja Konvalinka

28 maja, 2023 @ 19:00 20:00

Poleg gregorijanske Misse de Angelis, bomo slišali še:


J. Leban: Marijina – Ana Novak 

A. Dvořak: Hospodin jest muj pastiř – Ana Novak

F. Schubert: Aleluja – Ana Novak in Matej Prevc

W. A. Mozart: Ave verum – Ana Novak in Grega Vauhnik

F. Durante: Vergin tutto ampr – Grega Vauhnik

J. S. Bach: Quia respexit – Ana Novak

W. Gomez: Ave Maria – Matej Prevc


Sopranistka Ana Novak se trenutno uči petja na Glasbeni šoli Vič-Rudnik. Pevsko pot je začela s petjem v zboru Carmina Slovenica in pri prof. Simoni Raffanelli Krajnc. Imela je več recitalov ter nastopila v krstni izvedbi prve slovenske opere Belin (Zupan). Redno se udeležuje pevskih tekmovanj, kjer dosega visoke rezultate. Je tudi članica vokalno inštrumentalne zasedbe Nova Schola Labacensis. Poleg svojega pevskega udejstvovanja opravlja doktorski študij na Biotehniški fakulteti, kjer je tudi zaposlena.

Baritonist Matej Prevc je magistriral na Filozofski fakulteti v Ljubljani in je zaposlen v SNG Opera in balet kot asistent režije. Že vse življenje se ukvarja z glasbo, igra več inštrumentov ter se uči solopetja. Nastopil je v več opernih produkcijah, npr. Kandid, (Bernstein), Ženitev (Martinu), Hobit (Burry), Veveriček posebne sorte (Kocen), Všeč si mi (Močnik) in na mnogih koncertih.

Baritonist Grega Vauhnik, sicer magister prava, zaposlen na Okrožnem sodišču v Ljubljani, se je s petjem najprej srečal v mladinskem pevskem zboru Župnije Radovljica in kasneje pel tudi v okviru drugih zborovskih sestavov. Od leta 2018 se uči petja na Glasbeni šoli Vič-Rudnik. Poleg nastopov na recitalih in udeležbe na različnih pevskih tekmovanjih med vidnejše dosežke šteje nastope v krstni izvedbi opere Julija (Makovec) ter v opereti Kandid (Bernstein). 

Na klavirju bo pevce spremljala njihova mentorica prof. Katja Konvalinka.