Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

MAŠA S KLASIČNO GLASBO, Pia Brodnik in Rebeka Dobravec

28 januarja @ 19:00 20:30

Maša s klasično glasbo bo v nedeljo, 28. januarja, ob 19. uri v cerkvi sv. Janeza Krstnika. Nastopili bosta Pia Brodnik, sopran in Rebeka Dobravec na klavirju. 

Prisluhnili bomo skladbam na besedila svetniške kandidatke Cvetane Priol:

U. Jašovec: Kesanje
D. Novak: Z nami ostani
T. Bec: Kralj neba
U. Jašovec: Ljubo Božje Detece
D. Novak: Vladarju sveta

T. Bec: Uspavanka
T. Bec: V pustinjah
D. Novak: Križani
T. Bec: Večer življenja
D. Novak: Večerna molitev

Sopranistka Pia Brodnik je pevsko in pedagoško znanje prejela v Kanadi in pri svetovno znanih mentorjih, ga nadgrajevala na številnih koncertnih in opernih odrih doma in v tujini ter na svetovnih pevskih kongresih. V tridesetletni umetniški karieri je nastopila v mnogih opernih predstavah doma in v tujini in sodelovala s priznanimi tujimi in domačimi solisti, dirigenti in orkestri. Za seboj ima na stotine recitalov in komornih koncertov. Posnela je tudi osem solističnih zgoščenk. Je redna profesorica petja na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani in je vzgojila najmlajšo generacijo uspešnih slovenskih solistov. Napisala je nove učne načrte za univerzitetni študij petja po bolonjski reformi in bila recenzentka več domačih in tujih učnih načrtov. Piše strokovne članke o pevski pedagogiki in dikciji za domače in tuje publikacije, vodi pevske seminarje in poletne šole, je članica žirij pevskih tekmovanj doma in v tujini. Je tudi članica slovenskega, evropskega in ameriškega združenja pevskih pedagogov.

Rebeka Dobravec študira klavir v razredu prof. Tatjane Ognjanovič na Akademijo za glasbo v Ljubljani. Pogosto nastopa kot solistka in kot članica različnih komornih skupin. Od leta 2019 z Nežo Nahtigal in Taro Korica igra v klavirskem Triu TRN, s katerim dosegajo visoke rezultate na koncertnih in tekmovalnih odrih po celi Evropi (Slovenija, Finska, Bruselj, Dunaj, Italija…). Od leta 2021 sodeluje z bas-baritonistom Dimitrijem Savićem, s katerim prav tako zmaguje na tekmovalnih odrih in koncertira. Poleg omenjenih stalnih zasedb redno spremlja še mnoge druge inštrumentaliste in pevce. Je tudi aktivna članica Komornega zbora KGBL, s katerim se udeležuje turnej in tekmovanj po celem svetu. Zaradi svojih dosežkov je od leta 2018 štipendistka Mestne Občine Ljubljana.