Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

MAŠA S KLASIČNO GLASBO, Rebeka Dobravec na klavirju, Andrej Omejc na saksofonu

31 julija, 2022 @ 19:00 20:00

V julijski koncertni maši bomo prisluhnili saksofonistu Andreju Omejcu in pianistki Rebeki Dobravec. Na sopranski saksofon in orgle bosta izvedla dve znani skladbi, ki sta nastali v obdobju baroka. Sonato za oboo v a-molu nemškega skladatelja G. P. Telemanna sestavljajo štirje stavki, ki jih bomo slišali med mašnimi deli. Po maši bo sledil še krajši koncert z izvedbo 3-stavčnega Koncerta za oboo v a-molu italijanskega skladatelja A. Marcella.

Andrej Omejc je pri prof. Dejanu Prešičku končal dodiplomski študij na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Trenutno opravlja podiplomski študij pri prof. Korjunu Asatrjanu na Visoki šoli za glasbo in gledališče v Münchnu. Osvojil več prvih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih, najvidnejši dosežek je 2. nagrada (1. ni bila podeljena) 2017 na tekmovanju Musikwettbewerb für die Jugend Oldenburg, ki velja za eno pomembnejših tekmovanj za mlade glasbenike v Evropi. Za izjemne študijske dosežke je prejel Škerjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana in nagrado Poljanska ptica Gimnazije Poljane. Je tudi študent Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

Rebeka Dobravec se je leta 2014 vpisala na KGBL, v razred prof. Tadeja Horvata, kjer je maturirala z odliko. Leta 2018 je z vsemi točkami opravila sprejemne preizkuse za Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer od tedaj študira klavir v razredu prof. Tatjane Ognjanovič. Rebeka pogosto nastopa kot solistka in kot članica različnih komornih skupin. Od leta 2019 z Nežo Nahtigal in Taro Korica igra v klavirskem Triu TRN, s katerim so bile v letošnji sezoni izbrane za nastope v sklopu ciklov Solo e da camera in GM oder. Zaradi svojih dosežkov je od leta 2018 štipendistka Mestne Občine Ljubljana.