Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

BARVE LJUBEZNI (Shakespeare, Ekelöf, Tarkovski) – v lirični interpretaciji Tajde Lekše in glasbeno-vizualnem odtisu Lada Jakše

23 junija, 2021 @ 19:45 21:00Vabljeni na umetniški dogodek z naslovom ”BARVE LJUBEZNI”, recital poezije iz opusa treh evropskih pesnikov, ki so o ljubezni na različnih koncih naše celine – William Shakespeare v Angliji 17. stoletja, švedski pesnikGunnar Ekelöf in ruski pesnik Arsenij Tarkovski pa v 20. stoletju – govorili vsak na svoj način. 

Prisluhnili jim bomo v izvirniku in prevodu, v lirični interpretaciji voditeljice in jezikoslovke Tajde Lekše ter glasbeno-vizualnem odtisu vsestranskega umetnika Lada Jakše.

Ena sama pesem ti lahko v nekem trenutku reši življenje, ga osmisli in mu vrne sijaj. Lirični pesnik nepotrebuje genialne ali celo revolucionarne zamisli, temveč hrepeni po tem, da bi samoten trenutek občutenja ali doživetja napolnil z nepozabno globino ter nostalgijo. V svojem najčistejšemizrazu je tako poezija esenca življenja.

Ustvarjalni klic je v času, ki ga živimo, močan, jasen in globok. Bolj kot vidimo in izpovedujemo ta klic, bolj se povezujemo s svetom in z drugimi. Pesem je najkrajša pot od človeka k človeku – njen glas odmeva v sami srčiki stvarstva. Bolj kot ji prisluhnemo, bolj se poravnamo z neizrekljivim izvorom vsega, kar je. In v globini te občutljivosti vznikne čista radost obstoja.

OBVESTILO: Prireditev se snema in bo javno objavljena.