14. JAGNJE BOŽJE – mašna znamenja

/ Predstavitev svetih znamenj pred sv. mašo ob 9.55 uri / Špela Kert Pust /

Naziv »Jagnje Božje« nam pojasni že Stara zaveza. Izraelci so stoletja Boga prosili za odpuščanje grehov z darovanjem jagnjeta. V Egiptu je bilo jagnje in njegova kri na vratih celo rešitev iz suženjstva. Prerok Izaija napove trpečega služabnika, ki bo žrtvovan kot jagnje, in tudi Janez Krstnik nam predstavi Jezusa samega kot Božje jagnje, ki odvzema greh sveta.

Torej, jagnje, ki si ga za daritev Bogu niso priskrbeli ljudje, ampak si ga je priskrbel sam BOG. Popolno jagnje. S tem, ko je vse izpolnil, je Staro zavezo dokončal in zaprl. Odprl je NOVO!

Po milosti v veri, da je Jezus umrl na križu kot Božja popolna žrtev za greh in čez tri dni vstal od mrtvih, so tistim, ki verujejo vanj, odpuščeni grehi in imajo večno življenje.

Kot Jagnje Božje se nam namreč Jezus vsak dan znova daruje pri sveti maši. Ko vstopa v naše srce, nam daje moč, da se lažje spopadamo z grehi tega sveta.

Za zaključek se vprašajmo: Ali sprejmemo, da je jagnje Božje Jezus Kristus resnično moj zgled, resnica o življenju in življenje samo?


Več sv. znamenj >>