MANCA IZMAJLOVA, VDIHNI ŽIVLJENJE S POLNIMI PLJUČI

V toplem septemberskem večeru smo se zbrali, da prisluhnemo priljubljeni pevki, mezzosopranistki Manci Izmajlovi. Župnijski vrt, ki kar kliče po duhovno kulturnih dogodkih, je bil dobro obiskan in zapolnjen. Začeli smo s pogovorom o nastanku knjige: Vdihni življenje s polnimi pljuči, ki jo je napisala Manca v času korona epidemije. Kot naročeno je knjiga dober priročnik za odpiranje dihalnih poti in napotki za dihanje za večjo kapaciteto pljuč. Naredili smo tudi nekaj praktičnih dihalnih ponovitev in začutili, da dihanje takoj pomaga, k večji  sproščenosti in miselni zbranosti. Ob rednem izvajanju dihalnih vaj lahko okrepimo zdravje in imunski sistem. Iz konkretne izkušnje smo zaznali, da ima Manca izjemno odprt glas, ki seže do neba. V čudoviti harmoniji zapetih pesmi smo napolnili tudi naša ušesa ob zvokih znanih melodij, ki jih je pristno lepo zapela Manca Izmajlova ob glasbeni spremljavi, ki je delo moža Benjamina. Dogodek smo zaključili ob dobri Tilčkini potički in kozarčku pijače. Večer, ko smo nahranili vseh pet človeških čutov in se povezali v Duhu Najvišjega, smo zaključili ob 22.00 uri in se hvaležni in izpolnjeni odpravili k počitku.

Trnovo, 12. 9. 2021; zapisala Alenka Črtanec

Manca Izmajlova je slovenska pevka – mezzosopranistka, igralka, voditeljica in avtorica. Njena dvajsetletna glasbena pot šteje že več kot tisoč nastopov po vsem svetu in vključuje najvišje državne in diplomatske dogodke. Obširen repertoar štiristotih pesmi izvaja v kar petindvajsetih jezikih. Deluje tudi kot pevska pedagoginja in učiteljica (“coach”) pravilnega dihanja – razvila je metodo, ki jo z uspehom uči v Sloveniji in Avstriji. Poučuje tudi javno nastopanje in govor. Lani je izšel njen knjižni prvenec “Vdihni življenje s polnimi pljuči” in je bil že enkrat ponatisnjen.

Je ambasadorka slovanske glasbe in kulture, saj na vseh koncertih po svetu izvaja slovenske pesmi. Posnela je že štiriindvajset slovenskih pesmi s simfoničnim orkestrom. Koncertni in studijski projekti so: Slovanska duša (Slavic Soul), Slovensko srce (Slovene Heart), Pesmi mojih krajev (Songs of My Home) in Ruska kolekcija (Russian Collection).

Pevski vsestranskosti botrujeta tudi diploma iz muzikala in dramske igre v Londonu (Mountview Academy of Theatre Arts) ter večletna specializacija v opernem petju v Moskvi (Kolidž pri Konservatoriju P. I. Čajkovski). Z Rusijo jo veže močna vez – vse prej omenjene albume je posnela z Ruskim državnim simfoničnim orkestrom kinematografije. V Moskvi je zmagala na pevskem tekmovanju “Zapojmo prijatelji”, med več kot dva tisoč udeleženci. Z možem sta tudi prejemnika Medalje Sv. Cirila in Metoda od Ruske pravoslavne cerkve. Nastopa v Moskovski filharmoniji in na drugih znanih ruskih odrih. Njen najnovejši simfonični album je podprla ruska nevladna kulturna organizacija “Russkiy mir”.

Njen moto je: “Vse, kar delaš, delaj s srcem.”https://mancaizmajlova.com/
Voditeljica: Alenka Črtanec

Agape v Trnovem
v organizaciji župnije Lj.-Trnovo in društva Finžgarjeva galerija:
Alenka Črtanec in Uroš Pust s prostovoljci

Video, foto, urednikovanje: Uroš Pust

Zvok: Benjamin Izmajlov

Zahvala vsem sodelujočim in podpornikom!

Lj.-Trnovo, 12. 9. 2021


Slike iz dogodka
Vstopi na stran:

Agape v Trnovem >>>

Finžgarjeve galerije >>>