Agape v Trnovem – predstavitev knjige patra Jožeta Robleka, dne 16.5.2021


Agape v Trnovem predstavlja pogovor z avtorjem knjige jezuitom p. Jožetom Roblekom,
KRISTUS ME JE VZLJUBIL.
Pogovor vodila: Zdenka Sušec
Dogodek povezovala: Alenka Črtanec

Prispevek in video: Uroš Pust
Tehnika: pametni telefon, PC


Spoštovani!

KRISTUS ME JE VZLJUBIL — knjigo p. Jožeta Robleka, ki jo držite v rokah, je založila njegova jezuitska skupnost pri svetem Jožefu. 

Knjigo vam podarjamo. 

Ker pa živimo, kot veste, od darov dobrotnikov in prijateljev, se priporočamo, da naše poslanstvo (v Ignacijevem domu duhovnosti, v Jezuitskem kolegiju, v cerkvi sv. Jožefa …) podprete z darom. Za vsak izraz vaše velikodušne darežljivosti se vam vnaprej iskreno zahvaljujemo. 

p. Damjan Ristič DJ, predstojnik skupnosti 

REZIDENCA SVETEGA JOŽEFA
Ul. Janeza Pavla II. 13
1000 Ljubljana

IBAN: SI56 6100 0001 4625 328
Namen nakazila: Dar skupnostiUtrinki:


Pater Jože Roblek v skupnosti Sv. Jožefa v Ljubljani. Doma je z Gorenjskega, iz Bašlja pri Preddvoru. Po maturi je vstopil v bogoslovje ljubljanske nadškofije, nekaj let pozneje pa je bil sprejet v noviciat Družbe Jezusove. Filozofijo in teologijo je študiral v Ljubljani, Zagrebu in Innsbrucku. Za duhovnika je bil posvečen v Ljubljani leta 1970. Na Teološki fakulteti v Ljubljani je leta 1977 doktoriral iz duhovne teologije. Od leta 1971 dalje je opravljal različne naloge: bil je vzgojitelj v malem semenišču Družbe Jezusove in magister jezuitskih novincev (oboje v Mariboru), vmes v ljubljanskem bogoslovju spiritual. Vodi ignacijanske duhovne vaje in je duhovni spremljevalec ter svetovalec v duhovnih zadevah, od 2010 kot člane ekipe Ignacijevega doma duhovnosti v Ljubljani. Zanima ga področje duhovnosti, pa ne samo krščanske.

Vstopi na stran Agape v Trnovem >>>