Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

KLASIČNI GLASBENI VEČER V TRNOVEM

7 julija, 2022 @ 20:00 22:00


Nastopajo:

JURKA ZOROJA, flavta
BRANKO BREZAVŠČEK, violina
MAJA TAJNŠEK, klavir

Dogodek bo 7. julija ob 20. uri na vrtu župnije Lj. Trnovo, pod paviljonom Agape. V primeru slabega vremena bo koncert v cerkvi sv. Janeza Krstnika v Trnovem. Prijazno vabljeni!

Društvo Finžgarjeva galerija

Pianistka Maja Tajnšek in violinist Branko Brezavšček sta uveljavljeni duo, ki nastopa tako na koncertnih odrih, festivalih, cerkvah, dvoranah, kot tudi za ambientalno atmosfero in poroke.

Sta glasbenika s specializacijami ter velikimi uspehi tako na koncertnem področju kot tudi pedagoškem. Brezavšček je bil do pred kratkim član Slovenske Filharmonije, oba pa redno gostujeta v tujini ter sodelujeta z mnogimi uglednimi glasbeniki.

Odlikuje ju izjemen muzikalen občutek in lepota tona ter doživeta interpretacija.


Akademska glasbenica Jurka Zoroja je bila deset let solo flavtistka orkestra Slovenske Opere in baleta v Ljubljani  in hkrati tudi izredna  profesorica na Akademiji za glasbo v Ljubljani, leta 1992 pa je ustanovila svojo Umetniško šolo, ki deluje še danes.

Njena umetniška interpretacija obsega vsa stilna obdobja solistične in komorne igre za flavto. Nastopa v mnogih komornih zasedbah z domačimi in tujimi umetniki in je v strokovnih kritikah prejela odlične ocene. Odlikujeta jo naravna muzikalnost, velik melodičen in dinamičen razpon in izpiljena tehnika.