Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Koronski šopki in fotografije z motivi odsevov v Plečnikovi Ljubljanici – otvoritev razstave avtorja Franca Zavodnika

8 septembra, 2022 @ 18:00 21:00

Člani študijskega krožka Spoznajmo svoje mesto in domovino Univerze za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani, Četrtna skupnost MOL Trnovo in Društvo Finžgarjeva galerija v Ljubljani vas vljudno vabijo, da se v Plečnikovem letu udeležite odprtja razstave avtorja Franca Zavodnika Koronski šopki in fotografije z motivi odsevov v Plečnikovi Ljubljanici v četrtek, 8. septembra 2022, ob 18. uri v Finžgarjevi galeriji, Kolezijska ulica 1, Ljubljana.


Razstavo organiziramo v okviru raziskovalnega projekta “Še ne videna Ljubljana”, 32. Dnevov evropske kulturne dediščine in praznika Četrtne skupnosti Trnovo. Vabimo vas tudi na vodena ogleda po razstavi: prvi bo organiziran po odprtju razstave 8. septembra, drugi pa v nedeljo, 2. oktobra 2022, ob 12.30 uri (zbirno mesto pred trnovsko cerkvijo). Na obeh vodenih ogledih bo sodeloval avtor razstave Franc Zavodnik.
Člani krožka so pod mentorstvom mag. Olge Paulič v študijskem letu 2021/22 preučili enaintrideset manj znanih spomenikov in zanimivosti po Ljubljani, ki jih predstavljajo v zborniku Še ne videna Ljubljana, ki si ga bo mogoče ogledati in kupiti na odprtju razstave.

Hkrati vas vabimo na še dva dogodka, ki jih pripravljamo v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine 2022:

  • v petek, 30. septembra 2022, ob 11. uri v veliki sejni sobi Mestne hiše Ljubljana na predstavitev zbornika Še ne videna Ljubljana,
  • v nedeljo, 2. oktobra 2022, ob 11. uri v cerkvi sv. Janeza Krstnika, Trnovo, na predstavitev Plečnikovega dela v trnovski cerkvi.

Veselimo se srečanj z vami!