Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

MAŠA S KLASIČNO GLASBO

26 februarja, 2023 @ 19:00 20:00


V nedeljo 26. 2. 2023 bodo pri večerni maši ob 19.00 v sklopu cikla Maše s klasično glasbo sodelovali sopranistki Ana Novak in Marina Dolibets ter baritonist Grega Vauhnik. Na klavirju jih bo spremljala njihova mentorica Katja Konvalinka, predstavili pa nam bodo postna dela različnih skladateljev ter Misso de Angelis.

Vabljeni!

Sopranistka Ana Novak se trenutno uči petja na Glasbeni šoli Vič-Rudnik. Pevsko pot je začela s petjem v zboru Carmina Slovenica in pri prof. Simoni Raffanelli Krajnc. Imela je več recitalov ter nastopila v krstni izvedbi prve slovenske opere Belin (J. F. Zupan). Redno se udeležuje pevskih tekmovanj, kjer dosega visoke rezultate. Je tudi članica vokalno inštrumentalne zasedbe Nova Schola Labacensis. Poleg svojega pevskega udejstvovanja opravlja doktorski študij na Biotehniški fakulteti, kjer je tudi zaposlena.

Sopranistka Marina Dolibets se je rodila leta 2004 v Ukrajini. Od leta 2011 je obiskovala Olevsko glasbeno šolo, kjer se je učila petja, klavirja in teorije, leta 2019 pa je začela z učenjem petja na konservatoriju v  Žitomiru, pri profesorici Katji Klosovski. Leta 2022 je zaradi vojne prišla v Slovenijo, kjer nadaljuje z učenjem petja. V tem času je imela vrsto pevskih nastopov. Sočasno končuje ukrajinski konservatorij po spletu. Leta 2021 je tudi maturirala, sedaj pa si želi študirati solopetje.

Baritonist Grega Vauhnik, sicer magister prava, zaposlen na Okrožnem sodišču v Ljubljani, se je s petjem najprej srečal v MPZ župnije Radovljica in kasneje tudi v okviru drugih zborovskih sestavov. Od leta 2018 se uči petja na Glasbeni šoli Vič-Rudnik. Poleg recitalov in udeležbe na različnih pevskih tekmovanjih, med vidnejše dosežke šteje nastope v krstni izvedbi opere Julija (A. Makovec), ter v opereti Candid (L. Bernstein).

Na klavirju bo pevce spremljala njihova mentorica prof. Katja Konvalinka.

Poleg gregorijanske Misse de Angelis, bomo prisluhnili še:

G. B. Pergolesi: Vidit suum (Stabat mater) – Marina Dolibets

A. Dvořak: Biblična pesem št. 8 – Ana Novak

K. Jensen: Ave Verum – Ana Novak in Grega Vauhnik

C. Franck: Panis Angelicus – Grega Vauhnik

F. Gerbič: Ave Maria – Ana Novak in Grega Vauhnik

A. Stradella: Pieta, Signore – Grega Vauhnik