Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

MAŠA S KLASIČNO GLASBO, A. Vivaldi v izvedbi Lane Savič in Karin Zuza

27 novembra, 2022 @ 19:00 20:30

LANA SAVIČ (2001) Svojo glasbeno pot je začela z osmimi leti pri prof. Mariji Grepo Sterle. Šolanje je nadaljevala na glasbeni šoli Moste-Polje pri prof. Dragu Arku. Trenutno pa obiskuje 3.letnik violine na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

KARIN ZUZA (2001) obiskuje 3.letnik orgel na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri red. prof. Renati Bauer. Z glasbo se je najprej srečala v vlogi klavirja v glasbeni šoli Tolmin, šolanje je nadaljevala na Gimnaziji Tolmin, ob temu pa se je hkrati navdušila nad orglami pod mentorstvom Mirka Butkoviča.

Skupno sta začeli muzicirati leta 2021, po mentorstvom red. prof. Renate Bauer. Koncerte pa sta že izvajale v Vipavi, Kopru, Brezovici in Ljubljani. Letos pa ju prav tako čaka koncertov polno študijsko leto.

ANTONIO VIVALDI je bil italijanski baročni skladatelj, virtuoz in violinist. Velja za enega največjih baročnih skladateljev. Največ del je napisal za violino, pisal pa je tudi za druge instrumente. Med drugim je napisal tudi koncert za violino in orgle v d-molu, RV541 s 3 stavki: I. Allegro (potuje kot reka, ki se na koncu dviga v nebo), II. Largo (mračno, a ne brezupno), III. Allegro (ptice, ki v krogih plešejo okoli oblakov). Vivaldijeva glasba je bila inovativna, osvetil je formalne in ritmične strukture koncertov. Iskal je tudi harmonske kontraste in nove melodije ter teme.