Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

MAŠA S KLASIČNO GLASBO, Urban Debevec in Metoda Kink, orgle štiriročno

28 avgusta, 2022 @ 19:00 19:30

Carlotta Ferrari, Orgle štiriročno

Metoda Kink, Urban Debevec

Cerkev Janeza Krstnika Trnovo, Nedelja 28.8.2022, ob 19h

Carlotta Ferrari (1975) je italijanska skladateljica iz Apulije, današnje Toskane. Z odliko je diplomirala iz orgel in orgelske kompozicije na Milanskem konservatoriju ter z odliko s pohvalo iz glasbe in novih tehnologij na konservatoriju v Firencah. Bila je profesorica za kompozicijo na  Univerzi Hebei Normal v Shijiazhuang, na Kitajskem, trenutno pa je prof. kompozicije na oddelku za umetnost in glasbo ESE Firence. Njene skladbe se izvajajo po vsem svetu. V sodelovanju z violinistom in fizikom Marcom Casazzo odkriva odnos med glasbo in znanostjo. Skupaj z organistom in skladateljem harvardske univerze Carsonom Coomanom razvija sodobno modalno glasbeno govorico, ki je podlaga današnjega meditativno naravnanega programa.

Metoda Kink je po končani maturi leta 2008 na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani nadaljevala študij muzikologije na Ljubljanski univerzi. Študij orgel pa je zaključila v Glasbeni šoli Zavoda sv. Stanislava v razredu prof. Daliborja Miklavčiča. Kot korepetitorka se udejstvuje pri različnih glasbenih sestavih, je pevka in korepetitorka zbora Collegium vocale iz Celja. Od leta 2010 je organistka v stolni cerkvi sv. Danijela v Celju. Od novembra 2017 kot korepetitorka sodeluje z otroškim in mladinskim zborom ter Pevsko šolo Glasbene matice Ljubljana.

Urban Debevec je opravil glasbeno maturo iz harmonike na konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pod mentorstvom prof. Mateje Prem Kolar ter zatem študiral orgle na Orglarski šoli v Ljubljani pri prof. Gregorju Klančiču. V Trstu študira harmoniko na Konservatoriju Giuseppe Tartini pri prof. Corradu Rojacu, priložnostno pa v Sloveniji še vedno deluje kot organist.