Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

POLETNA LJUBLJANICA – ogled filma prof. dr. Rafaela Cajhna

11 julija, 2021 @ 20:00 22:00

Vabljeni na premierni ogled filma avtorja prof. dr. Rafaela Cajhna, POLETNA LJUBLJANICA, ki nas bo s pomočjo najnovejše video tehnologije, popeljal v resnični svet skrivnosti Ljubljanice.

Rafaela Cajhena odlikuje neizmerna moč ustvarjalnega duha in težnja k doseganju učinkov z vrhunsko tehnologijo na področju audio-video tehnike. Je raziskovalec, inovator, modelar, prepričljiv govorec in še kaj. Film in pogovor z avtorjem bo v veliki dvorani župnišča.

O avtorju:
Rafael Cajhen je po diplomi 1957 na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko prav tam 1971 tudi doktoriral. Strokovno se je izpopolnjeval v Nemčiji, ZDA in Združenem kraljestvu. Leta 1958 je postal asistent, 1971 izredni in 1977 redni profesor na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, po upokojitvi pa mu je bil leta 2000 podeljen naziv zaslužni profesor Univerze v Ljubljani.

Kot strokovnjak za teorijo in tehnologijo regulacij, energetsko elektroniko in elektronska krmilja v močnostni elektroniki je sodeloval s tujimi in domačimi inštituti in podjetji. Izumil je univerzalni tranzistorski regulator in tranzistorske krmilne naprave za šestfazne usmernike, tiristorski sistem za vzbujanje sinhronih električnih generatorjev tovarne Rade Končar v Zagrebu in še več drugih naprav. Pomembno je tudi njegovo pedagoško delo. Napisal je preko 100 strokovnih in znanstvenih del, od tega več knjig in učbenikov. (vir: Wikipedia)