Oznanila

…Da bi človek lahko spoznal, da se mora zahvaljevati pred sončnim vzhodom, da se mora s teboj srečati ob jutranji zarji. Upanje nehvaležnega pa se bo stopilo kakor zimsko ivje in odteklo kakor odplaka. Mdr 16,28

Vsebina novembra je namenjena razmišljanju o minljivosti.

7. november ob 10. uri praznovanje obletnice porok. Zakonci se boste zahvalili Bogu za milost zakramenta in zakonskemu partnerju za podaritev ter obljubo. Odločili ste se, da boste ob svojem moži in ob svoji ženi umirali samim sebi, pozabljali nase in storili vse, da bi vsak dan čim bolj vrednotili svojega dragega, svojo drago. Tudi če ste v tem oziru kaj zamudili (to je človeško), je za to vsak dan še mnogo priložnosti. Samo odločiti se je potrebno. Le dozoreti morate za razumevanje svojega poslanstva. Po zahvalni maši se bomo v paviljonu Agape srečali še v dobrohotnem praznovanju.

8. november ob 19. uri večerno bogoslužje in po njem srečanje članov komisij ŽPS

13. november ob 20.00  v cerkvi inavguracijski orgelski koncert Renate Bauer ob imenovanju v naziv redna profesorica Akademije za glasbo. Prijazno vabljeni.

14.november ob 20.00 uri teolog Boštjan Hari predstavi avtorsko knjigo Božja ljubezen odpušča in ozdravlja. Pogovor bo vodila Mateja Žvipelj, glasbene točke bo prispeval kitarski orkester MF. Pogovor bo v cerkvi, agape pod paviljonom.

16. november ob 19. uri priprava na krst. Kako bi bilo na tem svetu, če bi vsi starši, vsi zakonci v trnovski župniji čutili potrebo, da bi svoje otroke izročili Bogu, naj jih posveti in obogati, saj so najprej njegovi otroci. Staršem jih je zaupal le za kratek čas vzgoje za samostojnost. Naj starši tega nikdar ne pozabijo, da njihovi otroci niso njihovi otroci.

21. november Praznik Kristusa Kralja vesoljstva – dobrodelna prodaja adventnih venčkov. Podobno bo tudi v soboto pred Nedeljo Karitas in na prvo adventno nedeljo.

26. november ob 19. uri seja ŽGS.

28. november – prva adventna nedelja

29. novembra ob 19. uri sveta maša, nato pa Pogovor z odraslimi. Ta je namenjen vsem odraslim, ki želite poglobiti svojo versko izkušnjo, posebej starši otrok Veroučne šole.

1. decembra ob 19. uri sestanek Sveta Veroučne šole. Začeli ga bomo s sveto mašo.

5.december ob 10. uri – 2. adventna nedelja – obisk Miklavža in izid naslednje številke našega glasila

Na naslovnici: Župnijska cerkev Sv Jožefa Ivančna Gorica, foto Mateja Kregar Gliha


Več mesečnih oznanil >>