Oznanila


Šmarnice so vsako leto poseben duhovni program, ki udeležence oblikuje in navezuje na Božjo Mater Marijo. Po mnenju drugega vatikanskega cerkvenega zbora je kristjan druga Marija. Po njej naj bi se bližali Jezusu. Letos jih začenjamo na nedeljo. Vsak dan bomo hodili k njej po treh poteh: zjutraj ob pol osmih, popoldne ob 17. 00 in zvečer ob 19.00. Pri vseh bogoslužjih imajo prednost Majniške pesmi. Le izjemoma splošne pesmi v čast Mariji.

Na prvi petek v maju bo ob 19.00 seja Župnijskega gospodarskega sveta. Člani vlagajo veliko truda v posodobitev cerkvenega ozvočenja, da bi bila slišnost in razumljivost Božje besede najboljša. Tudi poškodbe na fasadi cerkve so bile obnovljene. Vsem pobudnikom in izvajalcem smo hvaležni.

Na nedeljo Dobrega Pastirja – na nedeljo božjega usmiljenja – in na Belo nedeljo, se bomo Jezusu zahvaljevali za vse, kar smo prejeli za velikonočne praznike, predvsem Božje usmiljenje.

V torek, 10. maja, bo priprava na krst za starše, ki želijo krstiti svoje otroke v nedeljo, 15. maja.

V sredo, 11. maja, ob 19.00 bo imel sejo Svet veroučne šole. To bo letošnje zadnje srečanje.

V nedeljo, 15. maja, ob 19.45 bo Večer pod paviljonom. Simboliko vrtnic v umetnosti bo predstavila mag. Olga Paulič ob 150 letnici rojstva Jožeta Plečnika.

V ponedeljek, 16. maja, ob 19.00 bo seja Župnijskega pastoralnega sveta.

Od 16. do 30. maja. bo v Finžgarjevi galeriji gostovanja razstave V objemu zvoka in slike 2021

V četrtek, 19. maja, se bo začela tridnevnica pred prvim svetim obhajilom. Vsak večer ob 19.00 bo bogoslužje pripravljeno v duhu poslanstva moških v Cerkvi. Po večernem bogoslužju v petek, 20. maja, ob 19.00, bo sledilo Celonočno čaščenje sv. Rešnjega telesa kot prošnja in zahvala za poslanstvo moških. Od 20. do 22. ure bo priložnost za sveto spoved. Prav tako v soboto od 7. do 9. ure. Čaščenje bomo zaključili z jutranjim bogoslužjem ob 7.30.

V soboto, 21. maja, ob 9.00 bo tudi prva sveta spoved za letošnje prvoobhajance in njihove družinske člane. Tridnevnico bomo zaključili z večerno mašo v soboto pred praznikom prvega obhajila.

V nedeljo, 22. maja ob 10. uri bo praznovanje podelitve prvega obhajila. Po sloves­nosti bo na našem vrtu skupno slavnostno kosilo za družine in sorodnike slavljencev.

V nedeljo, 22. maja bo v sklopu cikla maš s klasično glasbo pri večerni maši nastopil Koralni zbor Akademije za glasbo v Ljubljani pod vodstvom Toneta Potočnika.

Praznik Gospodovega vnebohoda bo v četrtek, 26. maja. Maši bosta ob 8.00 in ob 19.00. Prosili bomo za svoj odhod s tega sveta in se zahvaljevali, da nam je Jezus pripravil prostor pri Očetu.

V petek, 27. maja, se bo začela devetdnevnica pred praznikom Svetega Duha, s katerim zaključujemo velikonočno dobo cerkvenega leta.

29. maja bomo povabili bolne, invalidne, starejše in vse, ki razumete, da je služenje najvišja in najbolj varna pot krščanskega življenja. Bogoslužje ob 10. uri bomo obogatili z možnostjo za sveto spoved in z zakramentom sv. maziljenja. Pripeljite svoje svojce in bližnje in spremljajte jih tudi po bogoslužju na praznovanje agape na vrtu.

Pogovor z odraslimi bo v ponedeljek, 30. maja, ob 19.00. Tudi na ta večer bomo razmišljali o bogastvu skrivnosti evharistije.

Šmarnice bomo zaključili v torek, 31. maja, s procesijo po našem župnijskem vrtu. Lepo vabljeni. 

Sveti Jožef, župnija Rače, foto: Mateja Kregar GlihaVeč mesečnih oznanil >>