Oznanila


Šesti mesec junij je vsako leto pastoralno zelo bogat. Prvi zelo velik dogodek so Binkošti, praznik Svetega Duha. To je drugi največji krščanski praznik, ki podarja vsem, ki se nanj dobri pripravijo, izlitje Svetega Duha. Zato devet dni pred praznikom opravljamo devetdnevnico. Letos na ta praznik praznujemo tudi Dan družin, ki jim želimo, da bi bile nosilke Svetega Duha. Naj Sveti Duh ne bo v kletki kot golob, pač pa naj ima prostor in odprta srca, da bo lahko poletel k vsakomur. Življenje v Svetem Duhu in po Svetem Duhu je zares polno življenje.

Maša ob 10. uri bo tudi zahvala Svetemu Duhu za veroučno leto. Razdelili bomo spričevala in na vrtu praznovali ob kosilu, ob igrah in družabnosti. Naj bodo Binkošti zares naša velika Božja milost.

V četrtek, 2.junija, bo ob 18:00 v Finžgarjevi galeriji monodrama Ne bojim se ne hudiča in ne biriča!

V ponedeljek, 6. junija goduje Marija Mati Cerkve. To je nekdanji binkoštni ponedeljek, ko se iz srca zahvaljujemo in priporočamo naši nebeški Materi za vse, kar nam je podarila v poslušnosti Božjim načrtom. Maši bosta ob 8.00 in ob 19.00.

V četrtek, 9.junija, bo ob 18:00 v Finžgarjevi galeriji otvoritev razstave Konserviranje in restavriranje likovnih del

V petek, 10. junija, bomo obhajali trinajsto obletnico delovanja Doma Janeza Krstnika. Ta naš župnijski dom je velika dobrina. Nudil je oskrbo zelo mnogim ostarelim in bolnim in pomoč njihovim svojcem. Prav je, da se čutimo povezani z domom, da se vključujemo v prostovoljno delo in da krepimo medsebojno povezanost. Glavna slovesna maša bo ob 11. uri, nato pa kratek kulturni program in kosilo. Kdor utegne, je lepo vabljen na to praznovanje.

12. junija bo Večer pod Paviljonom ob 20. uri. Paviljon je tudi velika pridobitev za našo župnijo. Že doslej je opravil poslanstvo medsebojnega povezovanja in kulturnega bogatenja. Tisti, ki imate izkušnjo in se udeležujete dogodkov, boste to potrdili.

Seja Župnijskega pastoralnega sveta bo v ponedeljek, 13. junija ob 19. uri.

V torek, 14. junija ob 19. uri, bo junijska priprava na zakrament sv. krsta.

V sredo, 15. junija bo v Finžgarjevi galeriji pogovor z arhitektom, akademikom in Prešernovim nagrajencem Markom Mušičem

Celodnevno in celonočno čaščenje bo v četrtek, 16. junija na praznik sv. Rešnjega telesa in rešnje krvi. Praznovati bomo začeli v sredo, 15. junija po večerni maši ob 19. uri in zaključili naslednji dan s procesijo po večerni maši ob 19. uri.

Na praznik Rojstva Janeza Krstnika, 24. junija, bo po večerni maši kresovanje.

V soboto, 25. junija, je  praznik Dneva državnosti in v nedeljo, 26. junija župnijsko žegnanje. Po maši ob 10. uri bo blagoslovitev postavljenega kipa župniku Frančišku Ksaveriju Igglu v veži župnišča. Bil je župnik v Trnovem od leta 1788 do 1790. Kip je izdelala naša župljanka kiparka Dragica Čadež.

V nedeljo, 26.junija bomo pri večerni sveti maši v sklopu cikla maš s klasično glasbo prisluhnili Ani in Manci Kosmač, ki nam bosta na violo, violino in klavir predstavili priredbe nekaterih najbolj znanih del, ki so jih napisali  Bach, Händel, Caccini in Mozart.

Na praznik apostolov Petra in Pavla v sredo, 29. junija bo po večerni maši ob 19. uri župnijski piknik. Vabljeni vsi z dobro voljo in dobrohotnostjo na vesel zaključek pastoralnega leta 2020/21. Vsak od Vas je na najrazličnejše načine prispeval svoj delež k podobi naše župnije – duhovne in zunanje. V tem je bila prepoznavna Vaša vera, kajti vera se odkriva iz del. Brez del je mrtva, pravi apostol Jakob.  Hvala vsem za nesebično pomoč in sodelovanje.

Za župnijsko romanje – smer in datum – nam lahko svoje predloge vržete v skrinjico pri verskem tisku. Hvaležni bomo za vsak predlog.

Cerkev svetega Jožefa, Ljubečna, foto: Mateja Kregar GlihaVeč mesečnih oznanil >>