Oznanila


Kimavec je drugi jesenski mesec. To je mesec, ko smo nekdaj vozili iz vinogradov, z vrtov in polj darove matere zemlje in sadove našega dela. Ta izkušnja je v sodobnem času vedno bolj redka. Krepijo se pa druge oblike prevoza v domače shrambe in hladilnike – z nakupovalnimi vozički. Ko se bo mesec iztekel, bomo 6. novembra na Zahvalno nedeljo zapeli zahvalno pesem in občudovali Božjo velikodušnost.

Na rožnovensko nedeljo, 2. 10. po 10. maši bo društvo Finžgarjeva galerija v okviru dnevov Četrtne skupnosti Trnovo pod vodstvom mag. Olge Paulič predstavilo Plečnikova dela v cerkvi sv. Janeza Krstnika. 

V desetem mesecu Župnijski koledar oznanja, da bo 3. oktobra ob 19. uri rezerviran čas za tiste, odrasle, ki bi radi obiskovali tečaj uvajanja v krščanstvo. Strokovni izraz ga poimenuje katehumenat.

Biblična skupina 5. oktobra ob 19. uri rezervira čas za tiste, ki se želite dobro pripraviti na nedeljsko bogoslužje in bi radi poglobljeno razlago odlomkov Svetega pisma. To je za vsakogar velika milost.

Finžgarjeva galerija je zelo dejavna in pripravlja raznovrstne in pestre vsebine. V četrtek, 6. oktobra ob 20. uri, pripravlja Predstavitev knjige.

Moški večer je vsak prvi petek v mesecu, to bo 6. oktobra z začetkom pri večerni maši ob 19. uri. Kako pridobiti tipične lastnosti za sodobnega moškega, ni tako enostavno, čeprav se mnogim to ne zdi. Biti mož v sodobnem času je velik izziv in od moškega zahteva drže, ki niso muhe enodnevnice.

V nedeljo, 9. 10. ob 17. uri društvo Finžgarjeva galerija v okviru dnevov Četrtne skupnosti Trnovo organizira pod vodstvom Mateje Kregar Gliha ogled znamenitosti Trnovega. Dobimo se pred cerkvijo.

Priprava na krst za oktober bo 11. oktobra ob 19. uri. Večer začnemo z mašo in ga nadaljujemo v župnišču. Dogodek traja do 20.30.

Finžgarjeva galerija v četrtek, 13. oktobra ob 20., uri pripravlja razstavo Alenke Golob.

Obletnice krstov bodo v nedeljo, 16. oktobra ob ob 10. uri. Lepo vabimo pred vsem družine z otroki, ki še ne obiskujejo Veroučne šole in jih želimo utrditi v odločitvi za božje otroštvo.

Misijonsko nedeljo bomo obhajali 23. oktobra. Na ta dan se bomo soočili z vprašanjem, kako živimo in opravljamo krstno poslanstvo? Kakšno je naše oznanjevanje evangelija, kakšno bogoslužje opravljamo in kako v vsakdanjem življenju uresničujemo karitativno dejavnost? Odločitev za krst je izbira poklica, ki ga opravljamo tukaj in sedaj v imenu Jezusa Kristusa.

Pogovor z odraslimi bo v oktobru že 24. ob 19. uri. Starši učencev Veroučne šole in vsi drugi odrasli imate na ta večer priložnost za srečanje z duhovnikom: za predloge, vprašanja in za aktualne vsebine.

Maša s klasično glasbo bo tudi v oktobru zadnjo nedeljo, to je 30. 10. ob 19. uri. Prisluhnili bomo Maji Krevs in Rebeki Dobravec, ki nam bosta predstavili izbor sakralnih del za sopran in orgle ali klavir, po maši pa bomo Mariji na čast prisluhnili še krajšemu koncertu bolj znanih Ave Marij.

Jesenske počitnice letos nastopijo 31. oktobra in trajajo do naslednje nedelje 6. novembra, ko bo zahvalna nedelje in bomo na oltar prinesli simbolične darove našega dela in življenja.

Obletnice porok bodo na zahvalno nedeljo, 6. novembra ob 10. uri, povezane z mašo. Sodobni čas ni najbolj naklonjen življenju krščanskih zakoncev. Vse preveč je vsiljivcev, ki motijo notranje, duhovno prepletanje moža in žene in kradejo čas za medsebojni pogovor. Med temi vsiljivci je neutruden osebni telefon, ki sam ni nič kriv, da ga obsojamo in grdo gledamo. Revež je povsem odvisen od lastnika.
Več mesečnih oznanil >>