Oznanila

Tretji mesec v letu poteka vsako leto večinoma v postnem vzdušju. Posebno mesto ima v tem času pobožnost križevega pota. Veliko moč ima ta molitev, ko jo opravljamo v občestvu. V naši cerkvi jo opravljamo vsak petek ob 18.30. Če se pomikamo od postaje do postaje, imamo občutek, kakor da smo v Jeruzalemu na Via Dolorosa, kjer je Jezus nosil križ za vse človeštvo. V njegovem križu so bili navzoči križi (trpljenje in preizkušnje) ljudi vseh časov in vsega sveta. Križev pot pomaga razumeti skrivnost križa, na katerem je viselo zveličanje sveta in ki je Božji odgovor na hudobijo in greh človeka. Drugače, bolj osebno to pobožnost doživimo, če jo molimo sami ali v družinski skupnosti. Tudi če vsak dan zmolimo le eno postajo, nam prinaša duhovno korist. Morda bi letos tej liturgični molitvi, temu bogoslužju, posvetili novo  pozornost.

Tradicionalni Trnovski večer bomo letos posvetili eni izmed najbolj bolečih in žgočih vsebin našega naroda in naše zgodovine. Gost večera dr. Jože Možina nam bo odstiral moč tornada, ki je po Kardelju in »učencih« iz ruske strani divjal po slovenski deželi in narodu razmesaril dušo. Morda nam bo odgovarjal tudi na naša vprašanja, kako je mogoče, da se hudič naseli v človeku in ga tako močno zaslepi, da izgubi zdravo presojo in človečnost. Srečanje bo v gostilni Livada v soboto, 11. marca 2023, ob 20. uri. Lepo vabljeni in povabite še sorod­nike in prijatelje. Naj nas večer približa resnici, ki nam vsako leto napravlja tako gromozansko škodo.

Priprava na krst za tretji mesec bo v torek, 14. marca, ob 19.00.

Praznovanje praznika svetega Jožefa bomo liturgično letos praznovali v soboto, 18. marca, ker sicer pride na 4. postno nedeljo imenovano Domenica laetare, ki je liturgično v prednosti.

Duhovni vikend v Repnjah za prvo triado Veroučne šole bo v soboto, 18. in v nedeljo 19. marca 2023. Začetek bo v soboto ob 9. uri. Starši otroke pripeljite sami. Vsebina duhovne obnove bo bogoslužje. V nedeljo bo ob 12. uri zaključna maša in takoj nato kosilo in odhod v Ljubljano. Zelo Vam bomo hvaležni, če se boste kosila vključili kot družina in nam sporočili koliko članov Vaše družine se ga bo udeležilo.

Svet veroučne šole bo v sredo, 22. marca, ob 19. uri.

Praznik Gospodovega oznanjenja in Materinski dan bo v soboto, 25. marca. Maši bosta ob 8.00 in ob 19.00. Ženam in materam želimo izkazati spoštovanje in hvaležnost za njihovo veliko karizmo.

V nedeljo, 26. marca ob 19. uri bo maša s klasično glasbo. Zborovski koral iz Bachovega Janezovega pasijona.

Pogovor z odraslimi za marec bo v ponedeljek, 27. marca, ob 19.uri.

V soboto, 1. aprila ob 10. uri bo na župnijskem vrtu pletenje butaric in izdelovanje drugih simbolov za Cvetno procesijo, ki bo 2. aprila ob 10. uri. Lani smo napravili majhen napredek, da se je večina udeležencev bogoslužja zbrala na župnijskem vrtu, ne v cerkvi. Procesija z vrta pomeni Jezusov vstop v mesto Jeruzalem. Osrednji dogodek bogoslužja Cvetne nedelje je pasijon, poročilo o trpljenju in smrti našega Gospoda Jezusa Kristusa.


Več prispevkov >>