Oznanila

Spet kliče nas venčani maj. Ta pesem je med Slovenci še vedno statusna pesem za najlepši mesec v letu. Ljudje vseh starosti jo pojejo z veseljem, ko imajo priložnost za to. Pesem človeka popelje v otroška in mladostna leta. Vsak ima na svoj način šmarnice spravljene v najglobljih prostorjih srca. Ta pesem je simbol narodove pripadnosti Jezusovi Materi Mariji. Upamo, da se ne bo nikdar izgubila iz seznama najlepših pesmi. Šmarnice dobivajo v vsakem okolju drugačno podobo. V Trnovem smo v zadnjih letih oblikovali dva pristopa: enega ob 17. uri pod Paviljonom agape. Tega se udeležujejo starejši in družine z otroki, zato je vsebina branja ali pripovedovanja prilagojena udeležencem. Drugi pristop  vključuje večerno mašo ob 19. uri in je namenjen predvsem odraslim in drugim, ki popoldne zaradi različnih razlogov ne utegnejo priti. Veseli nas, da imamo za prvo obliko veliko laiških sodelavcev in jo lahko opravljamo tudi brez navzočnosti duhovnika. Srčno vabimo vse župljane, da bi letos v Letu bogoslužja bolj od blizu spoznali to vrsto bogoslužja, ki je bila vedno ljudska pobožnost. Osvoji srce in pušča globoke sledove za življenje.

V mašnem bogoslužju se 1. maja spominjamo Jezusovega rednika in krušnega očeta sv. Jožefa, ki se mu moški in očetje priporočajo za posnemanje njegovih drž in njegovega razumevanja poslanstva v družini.

Letošnji kandidati za zakrament sv. birme bodo imeli duhovne vaje v Repnjah v soboto, 6. maja, od 9. ure, do nedelje, 7. maja 2023. Zaključili bomo s kosilom ob 13. uri. Na duhovne vaje vabimo tudi starše kandidatov in njihove botre. Želimo se dobro pripraviti na praznovanje sv. birme, ki bo 11. junija 2023 ob 10. uri na našem župnijskem vrtu pod Paviljonom agape.

Seja Župnijskega pastoralnega sveta bo v ponedeljek, 8. maja, ob 19. uri.

Svet veroučne šole Trnovo se bo sestal v tem tekočem letu zadnjič, in sicer 10. maja ob 19.00. Pripravili bomo praznovanje Dneva družin ob zaključku pastoralnega in veroučnega leta.(4.junij)

Agape v Trnovem, 21. 5. ob 18. uri pripravlja dogodek o simboliki šmarnic.

Finžgarjeva galerija, 22. 5. ob 18. uri pripravlja otvoritev razstave JSKD.

Prva spoved za letošnje prvoobhajance bo v soboto, 13. maja, ob 9. uri.

Dan služenja starejšim, bolnim, invalidnim in drugim nemočnim bo v nedeljo, 14. maja, ob 10. uri. Med praznovanjem bo možnost za sv. spoved in sv. maziljenje. Po slovesnosti bo na vrtu skupno druženje in agape.

Prošnji dnevi s procesijami pred praznikom Jezusovega Vnebohoda bodo od 15. do 17. maja združeni z večerno mašo. Isti dan Finžgarjeva galerija pripravlja ob 20. uri razstavo.

Praznik Gospodovega vnebohoda bo v četrtek, 18. maja. Sv. maši bosta ob 8.00 in ob 19.00.

Binkoštna devetdnevnica se bo začela v petek, 19. maja, ob 19.00. Pripravila nas bo na praznovanje Svetega Duha, na Binkošti in na prejem obhajila letošnjih tretješolcev. To bo velik praznik in čudovit dan.

Seja ŽGS bo v petek, 26. maja. Člane vabimo že k maši ob 19. uri.

Binkošti in prvo obhajilo bo v nedeljo, 28. maja.

V nedeljo 28. 5. 2023 bodo pri večerni maši ob 19.00 v sklopu cikla Maše s klasično glasbo sodelovali sopranistka Ana Novak ter Baritonista Grega Vauhnik in Matej Prevc. Na klavirju jih bo spremljala njihova mentorica Katja Konvalinka.

29. maja ob 19.00 bo zadnji večer pogovora z odraslimi.

Zaključek šmarnic bo združen z mašo in procesijo v soboto, 31. maja, ob 19.00.


Več prispevkov >>