Oznanila

V cerkvenem nabiralniku, kjer piše, da je prostor za vprašanja župniku, se je znašlo zahvalno pismo s prijazno in spodbudno vsebino: »Zahvala za čudovito narejen koledar adventno božično novoletnih dogodkov. Zelo, zelo prav pride in pomaga k »prebujenemu« občutku za Božič. Iskrena hvala! ZM«

Vesel sem, da je nekdo opazil, da tak »izdelek« zahteva veliko časa in truda, ker je popolnoma originalen in iz »pocukranih« vsebin stopa v čisto konkretno življenje, ki je povezano s prazniki, in ki naj trajajo vse leto. Prazniki so namreč predvsem spodbuda, da bi vsebine opazili med nami vsak dan – pričakovanje, rojstvo, vzgoja, preizkušnje … Jezus bi prišel na zemljo in v vesolje, tudi če bi bil samo en prebivalec na zemlji. V tem duhu je omenjeni koledar dobil svojo vrednost. – Hvala, župnik.

Že na začetku leta 2024. se zahvaljujem dvajsetim župljanom, ki ste slišali moje vabilo, da bi obiskali Jezusa na Rakovi Jelši, kjer se je zadnjo jesen vselil. Bil je vesel voščila za praznike in spominskega daru. Tisti, ki ste to zmogli, ste prejeli veliko milosti in sreče. Kajti, če kdo kaj posebnega naredi za Jezusa, mu Jezus ne ostane dolžan že na tem svetu. Sreča, ki jo človek doživi, je neprimerljiva z drugimi oblikami sreče. Misijonsko nalogo bomo opravili tudi v postnem in pred velikonočnem času. Vabljeni boste, da izrečete voščila in izročite velikonočno darilo stanovalcem v vaših ulicah. Tako bomo prinesli Vstalega Jezusa v vse hiše. Več o tem bomo povedali v naslednjih številkah našega glasila.

Tretji sveti dan bomo praznovali na prvi petek zvečer pred praznikom Svetih treh kraljev. Blagoslovili bomo hiše in stanovanja in molili, da bi bile naše hiše misijonska središča, od koder vsak dan odhajajo v šolo in v službo misijonarji in vsem ljudem prinašajo Jezusa.

Božični čas bomo zaključili v nedeljo, 7. januarja, na praznik Jezusovega krsta. Na ta dan se začne tako imenovani čas med letom. Liturgična barva je zelena. Taki naj bodo tudi naši prtički v Bogkovem kotu in povsod, kjer priprav­ljamo pogrinjke ali krasimo dogodke s tkaninami.

11. januarja ob 18. uri bo otvoritev fotografske razstave igralca Nika Goršiča v Finžgarjevi galeriji.

13. januarja bo tretja triada imela na Zaplani duhovne vaje. Vabljeni mladinci, devetošolci in tisti iz sedmega in osmega razreda, ki so začeli v septembru dveletno pripravo na sveto birmo.

V sredo, 17. januarja, se bo sestal Svet naše Veroučne šole. Vabljeni člani in vsi kateheti.

Večer za Vaju bo v petek, 19. januarja, ob 20.00 v Antonovem domu na Viču. Z nami bo družina Ceglar. Vabljeni zakonski pari in tisti, ki ste zaročeni in se na poroko že lepo pripravljate. Večer bo za vse lepa spodbuda.

V ponedeljek, 22. januarja, ob 19.30 bosta Arif Sulejmanovič in Bernarda Cetinski v okviru župnijskega pastoralnega sveta vodila pogovor za odrasle. Vabljeni, prebudite se!

Svečnica bo letos na prvi petek, 2. februarja, ko bomo pri bogoslužju opravili blagoslov sveč v spomin, da se želimo Jezusu darovati, kakor se nam razdaja sveča.

Na prvo soboto, 3. februarja, bomo delili blagoslov sv. Blaža za zdravje v grlu in za varstvo pred vsakršnim zlom. Srečno in uspešno v letu 2024! 

   


Več prispevkov >>