Oznanila

Marec 2024 Tretji mesec leta je letos pomemben iz dveh razlogov. Prvi razlog je, da se bo zima umaknila pomladi, kar bo za nas izredno ugodno. Življenje se bo prebudilo v vseh oblikah in odtenkih. Raj pod Triglavom bo zacvetel, čebelice in metuljčki in vse neštete vrste, ki nosijo življenje, bodo vstale od mrtvih. Drugi razlog bo Gospodovo vstajenje od mrtvih. Velika noč bo objela vesolje, zemlja bo dobila nazaj Gospodarja, ki ga je človek želel izločiti iz svojega življenja. Pomlad in Vstali Gospod nas bosta povabila k veselju, k sreči, k dobrim mislim, k globoki samozavesti, da vsak poraz lahko spremenimo v zmago. Naj na naših obrazih in v naših srcih živita pomlad in Vstali Jezus!

2. in 3. marca bodo v Repnjah duhovne vaje za naše najmlajše veroučence. Duhovne vaje so življenjska naložba v otroka. Umik v samoto, drugo okolje, zgoščenost duhovnih vsebin vtisnejo neizbrisna znamenja v dušo, ki je tako odprta in nepoškodovana. Upam, da starši te vrednote poznate?

V torek, 5. marca ob 19.00 bo seja Župnijskega pastoralnega sveta. Že vse leto čakamo na Trnovski večer. Tisti, ki ste redno povezani z življe[1]njem naše župnije veste, da imamo že od misijona vsako leto Trnovski večer. Sprva je bil to večer za moške, kasneje smo ga razširili na vse, da bi vsako leto poglobljeno obdelali vsaj eno pomembnejšo vrednoto našega življenja. Letos bo Trnovski večer v petek, 8. marca ob 20. 00 na Livadi. Povabili smo Borisa Tomašiča in Janeza Zupana z desno usmerjeno mislijo in doslej neuspešno vabljene osebe z levice. Pri teh je več strahu in negotovosti. Mislim, da težko najdejo človeka, ki bi bil neodvisen v svojem razmišljanju in se ne bi bal povedati to, kar misli. Morda se bo vendarle našlo pravo osebo, ki bo sposobna razmišljati o slovenski prihodnosti in perspektivi. Večer bo imel delovni naslov: Kam plovemo ali Kam plujemo. Srčno vabljeni vsi, ki Vam je mar za našo prihodnost. Za agape na večeru se priporočamo za kakšen kulinarični »prispevek«.

12. marca ob 19.00 bo priprava na krst. V spodbudo naj povem, da je eden od največjih razlogov za težave in psihofizične bolezni otrok tudi nekrščeni otrok. Poleg tega sta še dva huda razloga za slabo popotnico otrokovemu življenju: če je rojen nezakonski ali če je bil spočet po predhodnem abortusu.

V postnem času vsak petek v cerkvi ob 18.30 opravimo križev pot. To je bogata in čudovita postna vaja.

19. marca bo praznik sv. Jožefa. Maši bosta ob 8.00 in ob 19.00. Praznik je poseben dar za moške.

20. marca ob 19.00 se bo sestal Svet veroučne šole. Posebno poglavje skrbi staršev, ki so predstavniki vseh staršev, je, koliko starši dnevno osebno ali v družinski molitvi molijo za svoje otroke.

23. marca bo liturgično praznovanje Gospodovega oznanjenja. Maši bosta ob 8.00 in ob 19.00. Praznik se iz velikega tedna umakne v soboto, ker ima veliki teden prioriteto v liturgični logiki. Od 10. 00 do 13.00 bomo ta dan pletli butarice na vrtu za Cvetno nedeljo in izdelovali druge simbole za procesijo. Program bogoslužnega dogajanja v velikem tednu boste našli v postno velikonočnem koledarju.

   


Več prispevkov >>