Oznanila


Mesec marec je z vidika duhovnega življenja kristjanov med najpomembnejšimi meseci. Letos to velja za mesec v celoti. Razlog je v svetosti postnega časa. Duhovna priprava na naš največji praznik – na Veliko noč – vsako leto poteka po bogatem programu, ki vsebuje premišljevanje in črpanje moči iz ­Božje Besede, ki je vsak dan in vsako nedeljo izredno bogata. Nedeljski odlomki so prave zgoščene kateheze, iz katerih se učimo živeti. Hvala Bogu, da se je življenje zopet vrnilo v normalne tirnice, da omejitev ni več in da lahko vsakdo, ki ima potrebo in vero, seže po darovih večnega življenja. Druga močna vaja je hoja z Jezusom Kristusom ob njegovem križevem potu. Vsak dan naj bi premišljevali in molili ob postajah, ki so razgledne točke za razumevanje našega življenja in poslanstva. V cerkvi opravljamo to pobožnost vsak petek ob 18.30. Tretja vaja v programu je odpoved. Najdragocenejša dejanja so tista, ki jih naredimo neopazno, na skrivnem. In naš Oče, ki vidi na skrivnem, nam bo povrnil.

Program naše Veroučne šole poteka normalno, kakor je na urniku. Če ima kdo kakšne posebne želje, naj jih sporoči. Čas izredno beži, ostajajo nam le še trije celotni meseci, ki bodo toliko rodovitnejši, kolikor se bomo potrudili in vanje vložili veliko mero delavnosti in ustvarjalnosti.

Svet veroučne šole se bo sestal v torek, 9. marca. Člane vabim že k maši ob 19. uri. S sestankom bomo nadaljevali takoj po končanem bogoslužju. Veliko odločitev bomo morali narediti. Vabim Vas, da si odgovorite na vprašanja, kako letos zaključiti veroučno leto?

Na praznik sv. Jožefa bosta maši ob 8. uri in ob 19. uri. Na ta dan naj bi se začel tudi duhovni vikend za letošnje birmance. Svetemu Jožefu in Vlogi moških v družini bo posvečeno pastoralno leto 2021/22.

Na Tiho nedeljo bo dobrodelna prodaja oljčnih vejic za Cvetno nedeljo.

Na dan pred praznikom Gospodovega oznanjenja bo v naši cerkvi Bachov maraton. Lepo vabljeni.

V četrtek, 25. marca bo praznik Gospodovega oznanjenja. Maši bosta ob 8. in ob 19. uri. V Finžgarjevi galeriji bo ta dan razstava Milana Razborška.

Pogovor z odraslimi bo 29. marca 2021 po večerni maši v cerkvi.

Obredi Velikega ali Svetega tedna bodo vsak večer ob 19. uri. Na Veliki četrtek se nam bodo predstavili letošnji prvoobhajanci. Na Veliko soboto bodo blagoslovi jedil ob 11. uri, ob 13. uri ob 14. uri, ob 15. uri, ob 16. uri in v Domu Janeza Krstnika ob 17. uri. Med Vigilijo bo tudi podelitev zakramenta sv. birme.

Naj Velika noč končno premaga smrt in vse bolezni, da bomo veselo živeli v pričakovanju večne Velike noči.

Naslednja številka Župnijskega glasila bo izšla na Veliko noč.

Vsem župljanom in ljudem dobre volje, ki živijo v naši četrtni skupnosti Trnovo želim, da bi živeli Življenje in ga živeli v izobilju. Le enkrat živimo, zato ne dovolimo, da bi životarili!


Več prispevkov >>