Oznanila

VELIKA NOČ – VSAKA NEDELJA je praznik stvarjenja. Bog je šest dni delal, sedmi dan pa »počival«. Človeku je dal zgled, kakšen naj bo njegov tedenski urnik. Razvoj človekove zavesti se je v zadnjem času skokovito spremenil, obogatil in tudi zmedel. Vsebina nedelje se je za večino ljudi nerazumljivo spremenila. Ljudje življenje gradijo na zgolj človeškem spoznanju, ki ga narekuje trenutna »kultura« življenja, čeprav pogosto to ni več kultura pač pa zmeda. Ponovno bi morali razmisliti, kaj pomeni pregovor: »Povej mi, kakšna je tvoja nedelja in povedal Ti bom, kdo in kakšen si.« Nedelja mora dobiti zopet božansko vsebino. Uvrstiti jo moramo med najpomembnejše dogodke, da bo pomagala uresničevati človekovo ljubezen do Boga, do samega sebe in do bližnjega.

Ena nedelja v letu se imenuje VELIKA NEDELJA. Takrat praznujemo novo stvarjenje. Veselimo se novega življenja. Zahvaljujemo se za ponujeno Božjo roko, ki se nam proži, da bi nas z ljubeznijo dvignila v NOVO NEBO IN NA NOVO ZEMLJO, kjer bo človek doživel svojo polnost življenja, ki je na tej zemlji kot grški Tantal ali Sizif ne najde, zato ostaja razočaran in prevaran. Spet lahko navedemo prilagojen pregovor: »Povej mi, kakšna je Tvoja Velika noč in povedal Ti bom, kakšna bo Tvoja prihodnost.«

Za VELIKO NOČ 2021 želim vsem ljudem, posebej pa Trnovčanom, da bi spoštovali vsako NEDELJO in prav praznovali VELIKO NEDELJO, VELIKO NOČ! 

V tednu po Veliki noči bodo prav zaradi veličine največjega krščanskega praznika otroci z veseljem veroučno počitnikovali.

Minilo je dvanajst let od začetka delovanja Doma Janeza Krstnika. Obletnico bomo praznovali v petek, 9. aprila, ob 11.00 v župnijski cerkvi in nato s programom izkušnje pod Paviljonom Agape. Lepo vabljeni.

V nedeljo, 11. aprila, bo ob 19.45 Večer pod Paviljonom Agape. Gost bo jezuit p. Jože Roblek. Predstavil nam bo svojo knjigo Kristus me je vzljubil, ki jo je izdal ob svoji zlati maši. Knjiga bo na voljo brezplačno.

V torek, 13. aprila, bo po večerni maši priprava na sveti krst za kandidate v mesecu aprilu.

V četrtek, 15. aprila, bo v Finžgarjevi galeriji Literarni večer v sodelovanju s Pen klubom Slovenija.

V torek, 20. aprila, bo po večerni maši seja ŽPS. Srečanje bo v cerkvi.

Prvomajske veroučne počitnice bodo od ponedeljka, 26. aprila do nedelje, 2. maja. Vse najboljše!

Približal se je že mesec maj. Šmarnice bomo imeli med bogoslužji v cerkvi ob 7.30 in ob 19.00. Za otroke in druge, ki si to želite pa Pod paviljonom ob 17. uri.

Vprašanje podelitve zakramenta sv. birme in prvega svetega obhajila je v rokah župnika in staršev kandidatov. Tako naroča škof. V zvezi s temi vprašanji se dogovarjamo s starši kandidatov. Skupna odločitev in skupno soglasje bo imeli pred očmi predvsem, kaj je najboljše za otroke. Na kakšen način bodo imeli večjo korist. Možnosti so: da termina prestavimo na jesen ali na kasnejši čas. Možno je, da bi šli k birmo devetošolci (25. aprila 2021), osmošolci pa prihodnje leto (2022); tretja možnost je, da obdržimo načrtovani datum. Za prvo sveto obhajilo ste nekateri starši že izrazili svoje stališče, da bi otroci zakrament prejeli letošnjo jesen. Imamo odlične pogoje na našem župnijskem vrtu.

Nova navodila o pogojih bo dala SŠK koncem marca 2021. 


Več prispevkov >>