Oznanila


Kdo mi bo povedal resnico, je bil naslov knjižice, ki je v tujini izšla po 2. vatikanskem koncilu. V tistem času je k nam na vzhod, v deželo za železno zaveso, pricurljalo mnogo kvalitetnih knjižic. Dežela je bila žejna duhovnih vsebin, posebej mladi. Tiste knjižice (»Kdo nam bo odgovoril« in podobne), so na prijeten in razumljiv način posredovale temeljne informacije o smislu življenja, o reševanju mladostnih zagat, o spolnosti, o zakonskem življenju in podobno.

Živimo v času, za katerega lahko rečemo, Kdo mi bo povedal resnico o pojavih, ki so prevzeli večji del družbenega življenja. Resnico si lahko nekaj časa prikrivamo, toda neizbežno se bo razodela. Če je ne bomo odkrili mi sami, se bo razodela, ko bo čas za to. Razmišljajočih ljudi ne    morejo prevarati. O, da bi ne bilo preveč škode zaradi skrivanja resnice!

S  šmarnicami smo začeli v soboto, 1. maja. Tudi letos smo se odločili, da poleg jutranje in večerne ponudbe šmarnične duhovnosti, mladim in družinam omogočimo kratko šmarnično dogajanje ob 17. uri Pod paviljonom. Upamo, da bo zanimanje za to?

Svet veroučne šole bo v torek, 4. maja, po večerni maši, pri kateri se bomo spomnili trnovskih gasilcev. Uspešno nam pomagajo v primerih časnega ognja in drugih hudih nesreč, župnijska skupnost pa nas varuje pred večnim ognjem.

Pogovorni večer v četrtek, 6. maja ob 19.45, organizira Finžgarjeva galerija.

Večer pod paviljonom bo v nedeljo, 9. maja ob 19.45.

Priprava na krst bo v torek, 11. maja ob 19. uri. Začne se z mašo, nadaljuje v sejni sobi župnišča. Čas bi že bil, da bi starši otroke iz svojih naročij prinesli Bogu v naročje.

Gospodov vnebohod (40. dni po Veliki noči) bo v četrtek, 13. maja.

Začetek binkoštne devet dnevnice bo v petek, 14. maja. Letos bodimo še posebej pozorni na ta duhovni tok, ker bo najbrž zadnjo nedeljo v juniju pri nas sveta birma.

V torek, 18. maja ob 19.00, bo seja ŽPS.

Z binkoštmi se bo zaključila velikonočna doba. Dopoldne ob 10. uri bomo imeli dan služenja. Pozornost pri bogoslužju bo namenjena bolnim, ostarelim, invalidnim in drugače prizadetim osebam. Na praznik se bomo spomnili tudi vseh trnovskih katehumenov. Po bogoslužju bo tudi agape. 

Marija Mati Cerkve, binkoštni ponedeljek bomo obhajali 24. maja z dopoldanskim in večernim bogoslužjem, šmarnice bodo ob 17. uri.

Seja ŽGS bo v torek, 25. maja ob 19.00, v cerkvi z mašo.

Pogovor z odraslimi, zadnji v tem veroučnem letu, bo v ponedeljek, 31. maja ob 19.00. Začeli bomo s sklenitvijo šmarnic in pogovor nadaljevali pod Paviljonom.

Finžgarjeva galerija 1. junija ob 19.45 pripravlja Tematsko razstavo društva starejših.

Praznik svetega Rešnjega Telesa in Krvi in pri nas celodnevno čaščenje praznujemo v četrtek, 3. junija. Poskusili bomo organizirati celonočno čaščenje.

Prvi petek in prva sobota bosta 4. in 5. junija. To bo lep uvod v dan družin, ko bomo zaključili z veroučno šolo v tem tekočem letu.

Dan družin bo 6. junija. Praznovanje se bo začelo z mašo ob 10. uri, nadaljevali bomo s kosilom, razdelitvijo spričeval in z družabnimi igrami in druženjem družin. Odrasle prosimo za prispevek s sadjem in pecivom.

Več prispevkov >>