Oznanila


MESEC JUNIJ je zelo duhovno bogat. Letos bo na gosto posejan z lepimi župnijskimi dogodki.

Najpomembnejši dogodek meseca je 3. junija, ko smo praznovali zapovedan praznik celodnevnega čaščenja. Jezusa v monštranci smo izpostavili v celonočno čaščenje že v torek, 2. junija po večerni maši ob 19. uri. Z Jezusom smo se pogovarjali, poslušali njegovo sveto besedo, z Njim doživljali trenutke tihote. Čaščenje smo zaključili s slovesno telovsko procesijo v četrtek po večerni maši. Veseli smo in hvaležni, da ste bili pripravljeni pomagati in sodelovati pri oblikovanju programa. Naj Vam bo Jezus plačnik!

Ker je mesec junij posvečen Jezusovemu Srcu, je bil prvi petek, 4. junija posebej poudarjen in prav tako prva sobota, ki vsak mesec tiho kličeta verne kristjane k zakramentom in k posvetitvi.

6. junija ob 10. uri bo DAN DRUŽIN ali zaključek veroučnega leta. Kakor običajno bomo tudi letos izrekli zahvalo pri skupni maši ob 10. uri, nato bo razdelitev spričeval in skupno kosilo za vse. Po kosilu bodo različne igre in druženje. Družine otrok, ki obiskujejo Veroučno šolo, imate ta dan posebno milost in priložnost za oblikovanje medsebojne pripadnosti.

8. junija ob 19. uri bo PRIPRAVA NA KRST. Srečanje začnemo z mašo. Kar precej otrok še čaka na posvetitev življenja Bogu in na odločitev za hojo za Jezusom.

13. junija 2021 ob 20. uri bo koncertiral SLOVENSKI OKTET. Na voljo bo tudi njihova zadnja zgoščenka z izbranimi slovenskimi pesmimi. S petjem se želijo oddolžiti za vaje, ki so jih imeli v naših župnijskih prostorih.

18. junija bo začetek devet dnevnice pred sveto birmo. Zelo pomemben duhovni program.

20. junija bo ŽUPNIJSKO ŽEGNANJE. Po maši ob 10. uri bo druženje Pod Paviljonom. Slavljenec bo nekdanji trnovski župnik gospod Danijel Kaštrun, ki je v župniji Trnovo opravljal službo med leti 1971 do 1979. S seboj bo prinesel tudi svojo knjigo, ki jo je nedavno napisal. Lahko jo boste kupili.

20. junija ob 20. uri bo pogovor in druženje s Trnovčanom in arhitektom Stankom Kristlom, ki ga Pod Paviljonom Agape organizira društvo Finžgarjeva galerija.

22. junij ob 18. uri bo srečanje kandidatov za birmo, botrov, staršev in drugih župljanov z birmovalcem. Tokrat bo med nami nadškof msgr. Stanislav Zore.

23. junija ob 19 30 bosta v organizaciji Finžgarjeve galerije Pod Paviljonom Agape Tajda Lekše in Lado Jakša uprizorila dela pisatelja Shakespearja.

24. junija ob 19. uri bo KRESOVANJE z zahvalno mašo za domovino.Po maši bo kulturni program, na katerem bo nastopil domači pevski zbor, Učiteljski pevski zbor Emil Adamič, Elena Dobravec in Frenk Kompare, zažig kresa in Zdravljica. Nato pa druženje ob prestah in pijači.

26. junija FINŽGARJEVA GALERIJA pripravlja Poletni orgelski koncert. Na orgle bo igral France Goršič.

27. junija ob 10. uri bo SLOVESNOST SVETE BIRME

Za pravkar iztekajoče pastoralno leto se vsem sodelavcem in ljudem dobre volje zahvaljujem za veliko iznajdljivosti, poguma, požrtvovalnosti in naklonjenosti. Vsak je na svoj način pokazal, kakšna je njegova vera in kako z vero rešuje svoje osebne in občestvene zagate.

Med počitnicami bo 5. avgusta praznovanje župnikovega rojstnega dne za vse župljane in druge prijatelje in znance.

15. avgusta bo zapovedan praznik Veliki šmaren ali Marijino Vnebovzetje. V soboto, 28. avgusta pa vsakoletno župnijsko romanje.

Več prispevkov >>

                

Povezani članki

Vaši komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja