POKLIČI ME, knjiga o p. MARIJANU ARHARJU in ogled filma KRALJICA MIRU

V nedeljo, 10. oktobra 2021, smo v trnovski cerkvi gostili avtorico knjige POKLIČI ME, Heleno Reberc. V uvodu smo prisluhnili nežnemu petju Lidije Sušnik in se prijetno ogreli za pogovor, ki ga je vodila Barbara Sosič. Spoznali smo izjemnega duhovnika, eksorcista, duhovnega zdravitelja, ki je dolga leta župnikoval v Črnem Vrhu nad Polhovim Gradcem in se zapisal v življenja mnogih, ki so se mu zaupali. Bil je obdarovan z darovi in bil na razpolago vsem , ki so upali v božjo pomoč. Kot predan Marijin častilec, je pogosto  romal  v Paray-le-Monial. Pokojni p. Marjan Arhar je umrl 5. maja v letu 2017. Mnogim je dejal, ko ti bo težko, pokliči me. Morda bo klic na pomoč slišal tudi danes, ko v večnosti moli za nas, mi pa za njegovo zveličanje.
Lidiji smo z veseljem prisluhnili tudi ob zaključku pogovora in se preselili pod Paviljon, kjer smo si ob topli pijači, pečenem kostanju in Tilčkini potički ogledali  film KRALJICA MIRU s Kureščka, ki sta ga zrežirala David Sipoš in Vid Planinc. Zbralo se nas je okoli trideset, mnoge je knjiga Pokliči me zelo nagovorila. Ob filmu smo spoznali, da je naš Kurešček zares svet kraj, kjer Marija Kraljica Miru deli milosti.

V hvaležnosti se spominjamo štirinajstega dogodka pod Paviljonom v Trnovem in vabimo na naslednjega, ki bo 14. 11. 2021 ob 20.00 uri.

Trnovo, 29. 10. 2021; zapisala Alenka Črtanec

Barbara Sosič in Helena Reberc
Lidija Sušnik


Kupi knjigo v založbi EMANUEL >>

Več o filmu na strani KRALJICA MIRU >>

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.


AGAPE V TRNOVEM

Voditeljica pogovora: Barbara Sosič

Glasbeni nastop: Lidija Sušnik

Organizacija dogodka: Alenka Črtanec, Uroš Pust

Video, foto, urednikovanje: Uroš Pust

Zahvala Studiu Siposh, Župniji Lj. Trnovo, DFG ter vsem sodelujočim in podpornikom!

Lj.-Trnovo, 10. 10. 2021


Slike iz dogodka
Vstopi na stran:

Agape v Trnovem >>>

Finžgarjeve galerije >>>