Silna je moč molitve


Prav lepa hvala vsem, ki  ste se v preobilici svojih zadolžitev, dolžnosti – in  skrbi v mesecu avgustu vsak dan posvetili tudi molitvi rožnega venca. Doma, v službi, v avtu, na potovanju, na vrtu, na pošti, v trgovinah in k molitvi vzpodbujali in pritegnili tudi svoje sorodnike, prijatelje, znance … In se tako po svojih trenutnih zmožnostih dnevno pridruževali molivcem v naši župnijski cerkvi pred izpostavljenim Najsvetejšim oltarnim zakramentom.

V vročih avgustovskih dnevih smo bili še posebej povezani v molitvi rožnega venca za bolne, trpeče, kakorkoli preizkušane brate in sestre in vse sorodnike, prijatelje, znance, ki so bili tisti čas na počitnicah, dopustih. Z gorečo molitvijo zanje, v želji, da bi mirno preživeli svoje dopustniške dni in se, okrepljeni na duhu in telesu, vrnili domov. Kakor tudi in predvsem za čimprejšnje ozdravljenje in dobro okrevanje našega gospoda župnika Toneta Kompareta ter za strokovno odgovorno in sočutno delo zdravstvenega osebja, ki vodi in nadzoruje njegovo zdravljenje. Pa tudi za vse, ki mu v času okrevanja ljubeče stojijo ob strani in skrbijo zanj. V veselem pričakovanju praznika velikega šmarna, vnebovzetja Device Marije, smo še posebej prosili, da bi Marijino zmagoslavno vnebovzetje utrdilo v nas zaupanje v Marijino mogočno priprošnjo.

V mesecu septembru ste prav prisrčno povabljeni, da ostanemo povezani v molitvi rožnega venca in molitvenim namenom iz meseca avgusta pridružimo še nove. Molimo v čast Svetemu Duhu s prošnjo za vse njegove darove, ko bomo znova trkali na Božje Srce in prosili za blagoslovljen začetek veroučnega, pastoralnega in šolskega leta. Še posebej z gorečo prošnjo za naše drage prvoobhajance, njihove starše in vse sorodnike, katehete in učitelje. V molitvi rožnega venca jih bomo vse priporočali blaženemu škofu Antonu Martinu Slomšku. Poslali mu bomo še dodatno nebeško pošto, ko bomo molili devetdnevnico njemu v čast. V naših srcih in na naših ustnicah bo spet veselo odmevala pesem: »Škofu Slomšku večna slava, v naših srcih radost prava, škof slovenski naš vodnik, prvi blaženi svetnik.« Naši dragi prvoobhajanci naj na letošnjo Slomškovo nedeljo 26. septembra radostno pristopijo k Božji mizi in potem z gorečo željo v svojih srcih še dolgo ponavljajo to sveto opravilo, koprneč: »Jezus, kralj, v srce mi pridi, dobrohotno v njem kraljuj, vodi misli in besede, vsa dejanja navdihuj.« (božja služabnica Cvetana Priol: Kralj neba je na oltarju)

Ana Marija GruškovnjakVeč prispevkov >>

                

Related Articles

Responses

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja