Sveta Trojica – berilo, evangelij, pridiga – posnetek


Živimo potopljeni v Sveto trojico. Skriti smo v njej kakor riba v vodi. To doživljamo od svojega krsta dalje, ko smo bili potopljeni v vodo in obliti z vodo ljubezni svete trojice.

Mi smo božji posvojenci. Staršem posvojiteljev izražamo vse občudovanje.

ZGLED: Roman in Andreja.

Starša – posvojitelja sta me prosila, če grem k rejniški družini z njima po otroka, ker sta imela le traktor in da ne bi otroka čutila odpor že na začetku. Bil sem prevoznik, ki je pomagal v tako zahtevnem trenutku. Posvojenca sta se dobro vživela in danes oba očetu v bolezni in onemoglosti strežeta in pomagata. Ker drugih otrok ni bilo, je celotna kmetija in vsa zemljišča in gozdovi prešla v njuno last.

Jezus nas je vzel za brate in sestre. Posinovil nas je kot naš starejši brat.

Posvojitelja otroka nista rodila, vendar posvojenec podeduje vse, kar sta s svojim življenjem ustvarila. Vse mu pripada. Tako velja tudi za nas. Če smo otroci, smo tudi dediči. Mi smo s Kristusom sodediči.

Posvojenec prejme priimek, državljanstvo, stalno bivališče. Ne deli sicer iste krvi, ni bilo spočetja, ne porodnih bolečin, ne poroda. Toda po krstu se po nas pretaka božje življenje samo. Bog nam podarja svoje notranje življenje, svojega Duha. Božji otroci se ne le imenujemo, ampak to tudi smo (1 Jan 3,1).

Sveta trojica ni oddaljena skrivnost, je naša družina v kateri živimo in bomo živeli srečno večno.

PRIMER:

Posvojenka se je poročila in prosila starše, naj jim pomagata posvojiti kakšnega otroka. Zanju je bila to najlepša nagrada.

Amen.  

Tone Kompare, župnik


Poslušajte posnetek

Več prispevkov >>

Povezani članki

Vaši komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja