Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

DFG : KONZERVA – pogovorni večer o dialogu

6 septembra, 2023 @ 20:00 22:00

V sredo, 6. septembra ob 20.00 uri vabljeni na zanimiv pogovorni večer o dialogu pod paviljon Agape z naslovom RAZLIČNOST – BOGASTVO ALI NEPREMOSTLJIVA OVIRA. Z zelo različnimi in zanimivimi gosti cerkvenega, družbenega in političnega življenja, Petrom Gregorčičem, Primožem Cirmanom, Nino Krajnik in Janom Dominikom Bogatajem se bo pogovarjal radovedni voditelj Janez Zupan (KONZERVA).

Pogovorni večer, na katerem bodo različno misleči razpravljali in razdelovali stopnje in faze dialoga v katerih se nahajamo. Stanje v družbi je vedno bolj alarmantno. Ne moremo se več zediniti v praktično nobeni niti najpomembnejši družbeni temi, ki bi nas lahko pripeljala iz zagate nedialoškosti. Ali je to sploh možno preseči? Kakšne so lahko kratkoročne in kakšne dolgoročne rešitve? Je pravi izhod iz zagate getoizacija različnih svetovnih nazorov? Kakšen pomen ima sploh še cerkev, kakšnega država in državotvornost?

Konzerva v Trnovem je odprt koncept pogovora. Sodelujoči v razpravi na poljuden način razpravljajo o pomembnih tematikah, z osnovno premiso dialoga. Strpnost seveda ni dovolj, potreben je dialog in v spontanem pogovoru se rojevajo zamislice, ki lahko pomagajo družbi prebroditi turbulentne čase.

Prisrčno vabljeni!

Video: DFG-KONZERVA 2022 >>